Bixby

Bixby är samsung smarta assistent som ska hjälpa dig med en Galaxy S8 att göra massa smarta saker. Bixby har på Galaxy S8 till och med en dedikerad knapp för att du snabbt ska komma åt den.

Vad kan Bixby göra då, egentligen?

 

Utföra touch-kommandon

Bildigenkänning

Galaxy S8-telefonerna kommer att kunna ta bilder, identifiera objekten i dem och bjuda på en kontext. Samsung visade ett exempel på hur Bixby kände igen Flatiron Building i New York och föreslog ett flertal närliggande restauranger. 

Översättning

Under sin konferens visade Samsung ett häftigt exempel på hur Bixby ska kunna fota text och översätta den till en mängd olika språk. Vi fick däremot ingen närmare demonstration kring hur det faktiskt ska fungera. Bixby stödjer 52 olika språk, men tjänsten baseras inte på Samsungs hemmabyggda teknik. Istället använder sig företaget av en separat partner kring den här tjänsten, och vi fick ingen information om vilka det rör sig om. Ifall Google Översätt är inblandat på något hörn vet vi inte heller.

 

Lära sig mer om användaren med tiden

Bixby kan lära sig hur användaren använder som telefon för att på sikt servera dig allt du behöver. Kanske brukar du kolla vädret alltid när du åker mot sommarstugan? Då kan Bixby lära sig detta och servera vädret när den mäker att du åker mot din plats "sommarstugan". Om du kopplar upp dig via bluetooth mot bilen kan Bixby tala om hur lång tid det tar att köra till jobbet från hemmet och vise versa.

 

Vilka appar fungerar med Bixby?

Just nu är det mest Samsungs egna appar samt kamerna som fungerar fullt ut. Några andra appar är även fullt integrerade med Bixby. Samsung planerar att släppa ett utvecklarkit för att låta andra appmakare att integrera med Bixby. Det kommer såklart utveckla potentialen hos assistenten när appmakare kan få tillgång och anpassa sina appar för att fungera.