Samsung Galaxy Note 8

 

 

Den 15 september släpps syskonet till Galaxy S8, nämligen Samsung Galaxy Note 8, telefonen som ska stiga upp ur askan av Note 7. Att utvecklingen inom telekom och mobilbranschen är helt häpnadsväckande är för de flesta ingen nyhet. Här händer det massor hela tiden, vilket tydligt märks på alla nya mobiltelefoner som ständigt kommer ut på marknaden världen över. Knappt har det hunnit komma en ny modell innan vi hinner läsa att nästa version är på gång. Men, det är väl detta som är så roligt och spännande med denna bransch. För varje nu version så blir också mobilerna snäppet bättre. Inte bara mjukvaran uppdateras, det vill säga olika versioner av Android och iOS, utan telefonerna får också bättre prestanda - inte minst vad gäller de inbyggda kamerorna.

Samsung är en av de ledande tillverkarna av mobiltelefoner. Märket har på bara några år blivit snudd på marknadsledande när det handlar om mobiler och tillbehör. Inte så konstigt egentligen, eftersom Samsung erbjuder riktigt attraktiva produkter med mycket användarvänlighet inbyggt. Ta modellen Galaxy Note 8 som exempel. Galaxy Note har ända sedan den första versionen som släpptes på marknaden varit det perfekta mellantinget mellan en mobiltelefon och ett digitalt anteckningsblock. Den senaste versionen är absolut inget undantag utan tvärtom; det mesta har förfinats och ytterligare fulländat telefonen som den perfekta kompanjonen på mötet eller resan.

Samsung har dessvärre haft lite otur med föregångaren Note 7, som blivit känd genom att den börjat brinna. Detta har förstås bolaget kommit tillrätta med, vilket gör Note 8 till en mobil som är precis lika säker att använda som vilken annan modell som helst. Samsung Galaxy Note 8 är precis som alla andra Samsung-mobiler utrustade med Android som operativsystem. Detta är bara en fördel eftersom det både är stabilt och lättarbetat. Arbetsminnet är hela 6 Mb mot tidigare 4 Mb och mobilen kan utrustas med antingen 64, 128 eller 256 RAM lagringsutrymme.

Skärmen på nya Note 8 är på hela 6,3 tum där den förra modellen hade 5,7 tum. Arbetsytan har alltså förbättrats betydligt, precis som den inbyggda kameran. Nu sitter hela två kameror på baksidan, vilka ger 12 MP vardera. Kameran i fronten ger 8 MP, vilket räcker till för de allra flesta.